Къщите на Роса - село Божаново, община Шабла

КЪЩИТЕ НА РОСА
...добре дошли

СЕЛО БОЖАНОВО
... живописно

ИСТОРИЯ
.. Via Pontica

КАКВО ЩЕ ПРАВИМ?
... през лятото и зимата

УСЛОВИЯ И ЦЕНИ
...настаняване

КОНТАКТ
...карта

 

 

 

 

През лятото

 

Разбира се, голямото предимство на Божаново си остава близостта му до безкрайните плажове на Крапец и Дуранкулак. Често сутрин при спокойно море могат да се видят стада делфини. Сезонът става все по-дълъг – миналата година 2012 се къпахме в морето за пръв път на 30 април, а за последен – на 27 октомври. Хълмовете и горите край Божаново предлагат чудесни условия за пешеходен или велотуризъм. Предлагаме колела под наем.
 

През зимата

 

Районът на Божаново, Шабла и Дуранкулак е раят на птичия лов с гъските и патиците, които зимуват около езерата. Местните ловци обичат да казват: “Най-хубавият лов става, когато пътят е затворен заради снега.” Вечер в къщите на Роса топлината на живия огън подсилва уюта и създава настроение за дълги разговори на чаша вино с добри приятели.

Ловците могат да ловуват на пъдпъдък, бекас, дива гъска, дива патица, фазан, заек. Рибарите пък могат да могат да избират между риболов в морето или в Дуранкулашкото и Шабленско езера.

 

По всяко време

 Каним нашите приятели  да ни гостуват и за сезонните дейности, които превръщаме в празник

-          рязане на лозето

-          садене на пролетни цветя

-          варосване на дръвчета

-          беритба на плодове и зеленчуци

-          гроздобер

-          правене на вино

-          варене на лютеница

-          варене на ракия

 а и на самите празници 

Коледа

Нова година

Ивановден

Трифон Зарезан

Великден

Голяма Богородица

Никулден

 Естествено, всички дейности – трудови и празнични - са придружени от съпътстващите ги трапези, разговори, музика – в количество и време, което ви харесва.

Подробна информация ще намерите близо месец преди проявата, а също така при запитване на тел. 0885 001709 или на e-mail адрес office@roslahunting.com
 
  Д О Б Р Е  Д О Ш Л И   З А  Н А СКЪЩИТЕ НА РОСА

ф

СЕЛО БОЖАНОВОИСТОРИЯ

Ние, стопаните на Къщите на Роса, напуснахме големия град, за да заживеем естествен и прост живот, съобразен с природата, сезоните и местните нрави.

Избягваме силните думи и преувеличенията и това, което ни привлече в този район, е именно тишината и възможността да наричаме нещата с истинските им имена или, когато думите не стигат, да ги оставяме без имена.

Чрез реставрацията върнахме към живот две къщи на достойни българи, които са обработвали земята, радвали са се на плодовете на своя труд и не са имали претенции за изключителност.

... прочети още


ф

КАКВО ЩЕ ПРАВИМ ?УСЛОВИЯ И ЦЕНИКОНТАКТ

Къщите на Роса : 2012 - 2014 Всички права запазени : дизайн Пламен Михайлов