Къщите на Роса - село Божаново, община Шабла

КЪЩИТЕ НА РОСА
...добре дошли

СЕЛО БОЖАНОВО
... живописно

ИСТОРИЯ
.. Via Pontica

КАКВО ЩЕ ПРАВИМ?
... през лятото и зимата

УСЛОВИЯ И ЦЕНИ
...настаняване

КОНТАКТ
...карта

 

 

 

 

Къща "Фазана" (капацитет 8 души)  пълна фото-галерия ->

Къщата предлага сдържания комфорт на автентичните мебели от епохата, като съвремените удобства са дискретно вградени в камъка и дървото.

Къщата се състои от две просторни спални, хол, кухня с трапезария, баня и тоалетна.
Капацитетът й е 5 – 8 души. Дава се под наем цялата, без хазаи. В едната спалня има две двойни легла, а в другата – двойно и единично легло. Холът е обзаведен с разтегателен диван, има обособена трапезария с маса за хранене и шест стола, салонен бюфет, печка с дърва за студените зимни дни. В кухнята има още една трапезария за осем души, вградена кухня с четири котлона, фурна, хладилник и фризер. За тези, които предпочитат бързото приготвяне на храната, са на разположение електрическа скара и микровълнова фурна, Цифрова телевизия, CD/DVD плеър, музика от богатата колекция на домакинята.

В градината има барбекю и огнище. Обособени са няколко къта за отдих и хранене.
Осигурен е паркинг за 4 автомобила.
Цена за през сезона: Свържете се с нас office@roslahunting.com и тел. 0885 001709

Къща "Орехите" (капацитет 8 души) пълна фото-галерия ->

Нарекохме “Орехите” каменната къща, построена през 1927 заради двете огромни орехови дървета, сплели клони в двора й. Тъй като още преди да се появи винтидж модата сме изкушени от стила на 30-те години на миналия век, в дизайна на “Орехите” се опитахме да пресъздадем атмосферата на къщата на замогнал се търговец на зърно.
Внесохме обаче и елемент на еклектика, защото точното пресъздаване на епохата е работа за музейни работници, а ние изразяваме себе си, като се надяваме работата ни да се хареса на хората, които харесваме.

Къщата се състои от две обособени части с отделен вход
– голяма стая с прилежащата й просторна баня (общо 35 м2), удобна за семейство с едно или две деца
– апартамент, който включва хол, спалня и баня с обща площ от 45м2 – удобен за 4 –ма възрастни с 2 деца. Кухнята е оборудвана с хладилник, фризер, фурна, котлони, микровълнова печка, кафе машина и всички необходими кухненски принадлежности и е на разположение на всички наши гости.

В обширната трапезария (45м2) е обособен салон с библиотека край огнището. Дебелите каменни зидове са убежище от горещините през лятото, а през зимата веселото пращене на огъня и наздравиците с червено вино придават особено очарование на ловните разкази и на празничните вечери.
Цена за през сезона: Свържете се с нас office@roslahunting.com и тел. 0885 001709

 

  Д О Б Р Е  Д О Ш Л И   З А  Н А СКЪЩИТЕ НА РОСА

ф

СЕЛО БОЖАНОВОИСТОРИЯ

Ние, стопаните на Къщите на Роса, напуснахме големия град, за да заживеем естествен и прост живот, съобразен с природата, сезоните и местните нрави.

Избягваме силните думи и преувеличенията и това, което ни привлече в този район, е именно тишината и възможността да наричаме нещата с истинските им имена или, когато думите не стигат, да ги оставяме без имена.

Чрез реставрацията върнахме към живот две къщи на достойни българи, които са обработвали земята, радвали са се на плодовете на своя труд и не са имали претенции за изключителност.

... прочети още


ф

КАКВО ЩЕ ПРАВИМ ?УСЛОВИЯ И ЦЕНИКОНТАКТ

Къщите на Роса : 2012 - 2014 Всички права запазени : дизайн Пламен Михайлов